2010. január 5.
Miért pont a WordPress? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért pont a WordPress?

Aki bloggol, vagy egy kicsit is közel áll a webhez, biztos hallott már a WordPressről, mely magát “a korszerű szemantikus személyes publikációs platform” definícióval jellemzi. A WordPress jelenleg az egyik legjobb blogmotor. Jó, ez most nagyon marketingszerűen hangzik, szóval miért is a WordPresst válassza bárki is?

Ingyenes

A WordPress ingyenes

Igen, a WordPress összes funkciója teljesen ingyenesen használható. Semmi rejtett kapu vagy költség, legyen szó személyes blogról, vagy akár professzionális céges weboldalról.

Nyílt forráskódú

A WordPress nyílt forráskódú

A nyílt forráskódú programok kódjába bárki belenézhet vagy akár módosíthatja is azt. Így nincsenek meglepetések, pontosan lehet tudni, hogy mit csinál a WordPress. Garantáltan nincsenek hazatelefonálások és rejtett vendégek. Akár Te magad is átírhatod kedved szerint a WordPresst.

Nagy teljesítményű

A WordPress terhelhető

Legyen szó kis személyes blogról, vagy akár a Bajnokok Ligája weboldaláról, a WordPress megállja a helyét. Különböző technikákkal minimális erőforrás használatával ki lehet szolgálni több ezer látogatót egyszerre. És ez a tudás bárki számára elérhető.

Egyszerű

A WordPress egyszerű

Évek óta csiszolgatják a WordPress felületét, ennek köszönhetően annak is kézre áll aki életében először használja. Nem kell pilótavizsga hozzá, elég csak egy kis webes tapasztalat és máris blogolhatunk. Nem szükséges kódokkal vagy programozással bíbelődni, a grafikus szerkesztővel mindent könnyedén megoldhatsz.

Létrehoztam blogot, írtam bejegyzést, végignéztem mi mindenre képes, azt mondom, hogy rendben van, én nem ütköztem semmi komolyabb nehézségbe, annak ellenére, hogy wordpress-el most volt először dolgom.

Atom véleménye a Blogolj.NET WordPress blogrendszerről

Folyamatos megújulás

megújulás

A WordPresst 2003 óta (bár a gyökerek már 2001-re visszanyúlnak) fejlesztik rendületlenül, megtorpanás nélkül. Emberek milliói használják megelégedettséggel, így bőven van visszajelzésük a fejlesztőknek, hogy merre érdemes tovább vinniük a WordPresst.

Minden új WordPress verzió hozz több-kevesebb újdonságot, sokszor a felhasználók kérésére

Bővíthető

bővíthetőség

Nem csak egy blogmotor, hanem keretrendszer is. Bővítmények (pluginok) segítségével nem csak kiváló blogplatform, hanem akár webshop, bemutatkozó weboldal, vagy híroldal is lehet. A lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. Akinke ez sem elég a WordPress API segítségével saját maga fejlesztheti tovább az alaprendszert.

Próbáld ki!

Egy perc alatt lehet saját WordPress blogod, akár úgy is, hogy nincs saját webtárhelyed, vagy nem értesz az ilyesmihez! Látogass el a Blogolj.NET weboldalára, ahol pillanatok alatt regisztrálhatsz magadnak ingyenesen egy WordPress blogot.

Hozzászólások lezárva.