2009. április 14.

Szombathely-Szentgotthárd

Tegnap elindultam biciklivel Szentgotthárdra (aztán úgy terveztem, hogy Őriszentpéter felé jövök haza, de erről később). Mivel azonban a szokásos Szombathely-Ják-Kemenestaródfa-Rábagyarmat-Szentgotthárd útvonal unalmas is, meg nem az igazi (bunkó autósok, stb.). Ezért bőszes Google Maps nézésbe kezdtem, és akkor találtam egy jó alternatív útvonalat.

El kell menni Szentpéterfa felé, majd itt délnek fordulni (a határig a magyar oldalon aszfaltos út, osztrák oldalon murvás út) Moschendorf felé, majd a falu központban rá kell térni nyugati irányba a B57, B61 kerékpárutakra (nem, ez nem olyan mint itthon, hogy a sima útra kirakják a kerékpáros turizmus táblát, valódi bicikliút van). Aztán Strem előtt rá kell fordulni az 56a-ra, majd pár méter után lefordulni Heiligenbrunn felé (56a visszavinne Pinkamindszentre).

Heiligenbrunnnál fel a jóóóó nagy dombra (kb. 210 méterről kb. 270 méterre 5-700 méter alatt), de utána le lehet jönni jóóó gyorsan a nagy dombról. Más nagy domb erre nincs is.

Reinesdorfnál pedig le kell fordulni délnke, Nemesmedves felé (tábla jelzi szerencsére, viszotn a magyar nevét a falunak kis betűkkel írták ki). A határig jó minőségű murvás út megy. Na, aztán a határ után… Sártenged. De persze a határon ki van rakva a tábla, hogy vasfüggöny túraút. Kb. 200 métert kéne megcsinálni, mert utána már aszfaltos út van. Elég lenne felszórni murvával, vagy kaviccsal, hogy eső után ne legyen sártenger. De, hát ilyenre nem gondolnak. Vagy fene se tudja.

Innét meg már csak délig kell menni, keresztezni a 8-ast Vasszentmihálynál, aztán Csörötnek, Magyarlak és Szentgotthárd.

Na, és itt egy éles fájdalom, majd ezután nem tudtam kinyújtani a lábam. Úgy fájt a térdem nyújtáskor mint a fene. Egy jó pár percig ráállni se tudtam. Hál isten azért pihentetés után ez elmúlt, de terhelni még ma se tudom (lépcsőre felmenni pl.). Így jöhettem haza vonattal.

2 hozzászólás

  • a térdednek nem kéne fájnia. nem tekertél feleslegesen nagy áttételen, vagy nincs túl alacsonyan a nyereg?

  • Nem ez a baj. Ha jól kutakodtam a neten a lúdtalphoz van köze. De jövő héten megye ortopédushoz, azt megmondja majd a frankót.