2007. július 3.

A Munkáspárt és ’56

Véletlenül akadtam rá a Magyar Kommunista Munkáspárt honlapjára. Eléggé szegény egy oldal, azonban most nem erről akarok írni. Volt ott egy link, hogy ?1956?, no, gondoltam magamban, ezt meg kell nézni… És itt szépen leírták a maguk kis (elfuserált?) nézetüket a Magyar Nép hősies küzdelméről a ruszki megszállók és a diktatúra ellen. Érdekes egy nézet, meg kell adni…
Szerintük ?Az 1956-os események népi elégedetlenségként kezdődtek és a kapitalizmus visszaállítását célzó ellenforradalommá váltak?. Szép. Ellenforradalom. Azért haladni kéne a korral nem?
Aztán, e szerint a párt szerint, akkor már nyolc éve egy dicsőséges és új kor köszöntött be az országba. Ja, egy jó kis megszállás. Az aztán tényleg dicsőséges. Meg Nagy Imre a tőkés rendet akarta visszaállítani. Persze, a kommunista a tőkés rendet akarta visszaállítani. Ennyire eltévelygett volna a saját nézeteitől?
No, meg, hogy az USA és érdekköre kezdte volna a hidegháborút. Óhh, Te szegény szenvedő Szovjetunió, olyan ártatlan voltál min egy ma született bárány.
Aztán szépen taglalják, hogy milyen jó volt ötvenhat és nyolcvankilenc között. Mert volt jólét, meg munka, meg nem voltak azok a fránya tőkések. Persze azt már nem hangoztatják, hogy azok a fránya tőkések pénzelték jóformán az országot a kölcsönökön keresztül. Meg, hogy azért sikerült tönkretenni az országot gazdaságilag a sok kölcsönnel, és a nem megfelelő gazdasági döntésekkel (mint pl. a nehézipar kényszerű erőltetése, úgy, hogy semmi nyersanyag nincs hozzá az országban)
És még van olyan is, hogy a nagy lemaradásunk a nyugathoz ? ez igaz, van lemaradásunk, de most nem ez a lényeg ? és mikor Árpád apánk bevonult a Kárpát-medencébe nyugaton már kőből épültek az egyetemek. Hol, és milyen egyetemek? Maximum a kolostorok, meg a templomok… De, hogy akkoriba nem sok egyetem volt…
Aztán szépen áttér ’89-90-re, amikor is ?tőkés rendszerváltás, tőkés ellenforradalom ment végbe Magyarországon?. Ja, kérem-szépen ami nem ment az nem ment. Minek kellett volna tovább erőlködni azon,lés ami már eleve lehetetlen elképzelés volt (a kommunizmus). Meg ezt az egészet az USA erőltette ránk. Mármint a rendszerváltozást-rendszerváltást (ki, hogy nevezi)
Aztán azt taglalja, hogy azok a csúnya ellenforradalmárok miatt folyt vér ’56-ban, szegény pártmunkások, karhatalmisták, majd siratlak titeket, miért adták el a lelküket az ördögnek.
Idézem: ?A Kádár János vezette MSZMP sokat tett a nemzeti tragédia következményeinek felszámolására. Legfőképpen: okulva az 50-es évek hibáiból elfogadható és egyre jobb életet teremtett az embereknek és demokratikussá tette a közéletet.?. Vagy inkább elővették a régi jól ismert ?kenyeret és cirkuszt a népnek? dolgot. Mert nehogy még egyszer forradalom legyen. Azért az a demokrácia sem olyan demokrácia. Azt lehetett mondani, csinálni amit megengedtek (még jó, hogy a gondolatokat nem tudják szabályozni).
Szerintük nem helyes, hogy október 23.-a nemzeti ünnep. Naná, hívjuk még vissza a ruszkikat is, talán még örülnek is nekik ezek…
Érdekes egy világban élnek ezek. Akárhogy nézzük a ruszki megszállás alatt egy diktatúra volt Magyarországon, és mint ilyen nem a nép akaratából fakad. De hát szerintük nem.

Itt olvasható a fent említett ?szösszenet?: A Magyar Kommunista Munkáspárt az 1956-os eseményekről

1 hozzászólás

  • […] kommunisták szabadon leírhatják, hogy szerintük 56 ellenforradalom volt, és jó volt, hogy itt voltak az orosz megszállók […]