2007. június 29.
Fonera, de minek… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fonera, de minek…

Ugye van ez a Fonera ?mozgalom?, amikor is olcsón lehetett (karácsonytól húsvétig ingyen, most jelenleg féláron) lehet venni egy routert amibe van egy AP is (vezeték nélküli hozzáférési pont). Na, most, ebbe az a buli a népnek, hogy kap potom pénzért (amikor ingyen volt, akkor ugye ingyért, most meg 20 ejróért) egy wifi routert, ami két hálózatot csinál. Egyet titkosítottan a helyi hálózathoz, magunknak, egyet pedig tikosítatlanul FON_ előjellel, az odatévedt vándoroknak.
Namost, ebbe az a jó (mármint ha az embernek van egy ilyenje), hogy azért cserébe, hogy megosztja a netét, Ő is bármikor használhatja a másét. Tehát ez ilyen kölcsönösen jó dolog (az üzleti részét hagyjuk). Szóval, ezért nem kell mást tenni, mint, hogy ez a kütyü napi 24 órában az interneten legyen.

Nos, ugye ezt úgy célszerű elhelyezni, hogy az utcán, vagy közterületen is lehessen fogni a jelet, hogy a vándor tudjon internetezni, skypolni, stb. De vannak azok, akik szarnak az egészre. Nekik csak az ingyen router kellett…
Tegnap, gondoltam, hogy végre kipróbálom, hogy milyen használni másét, ezért útba ejtettem az északi városrészben található egyik Font (van jó kis térkép, ahol meg lehet nézni hol vannak) csak aztán jött a pofára esés… Nem lehetett csatlakozni rá.. Hogy, miért nem? Mert olyan gyenge volt a jel (94-es listán 5-6-ot kapott). Na, bumm, igaz, on-line van a cucc, de így nem sok értelme van. Jó, akkor két utcával arrébb mentem, ahol még egy volt. Csakhogy, ott is ugyanez volt a helyzet… Kritikán aluli volt a jel minősége, annyira, hogy csatlakozni se lehetett hozzá…
Kérem szépen, így aztán baromi sok értelme van… Elrakja úgy (azt, hogy direkt, vagy nem direkt, azt nem tudom), hogy ne lehessen közterületről fogni.
Szép…

Hozzászólások lezárva.