2009. május 31.

Made in Hungária

Tegnap (úgyis egész nap esett az eső) megnéztem a Made in Hungária c. filmet.

Jó-jó, de nem a legjobb. Története az nem igen van neki, viszont a zenék, a díszlet meg a többi az viszi a filmet. Összességében tehát jó kis film, érdemes megnézni.

Betekintést nyerhet az ember a magyar 60-as évek rideg valóságába, bár azért nem mindig jön át, hogy akkor nem volt jó (nameg elég sok minden azért nem úgy volt, mint ahogy a filmben van, de hát ez egy film, viszont ha élettörténeti filmként nézzük, heh).

Hiteles életrajzi film sem igen lehet, mert nem olyan. Ha ezt nézzük, az teljesen más életrajz jön le, mint ami Fenyő Miklóssal valójában történt (de ugye a nagy vonalak azért stimmelnek, Amerika, Ki Mit Tud, stb.).

Made in Hungrária

A táncos jelenetek jók, jól össze vannak rakva, nem lehet ilyesmire panasz.

Összességében tehát egy jó film, érdemes megnézni mindenképp.

Viszont aki látta a Grease c. filmet, annak nagyon feltűnő lesz a hasonlóság a két film között…

Made in Hungária

Arra viszont kiváncsi lennék, hogy az 50-es, 60as korosztálynak mennyire tetszett a film, elvégre ők azok akik éltek (átélték) ezt a kort. Kérdés, hogy látták e egyáltalán…

10 hozzászólás

 • Hááát… nem tudom. Mi is megnéztük a filmet, szerintem eléggé bárgyú, inkább olyan “húzzunk le még egy bőrt a keserédes komcsi időkről” A zenék jók, nyilván, hiszen mind már befutott sláger. Van benne egy-két jó poén, de nekem az egész egy nagyon-nagyon béna, csinibaba utánzat.

 • Igen, története szerintem se igen van neki. Talán látták, hogy a Mamma Mia mennyire megy, és ezért csinálták (bár, ugye a Mamma mia egy musical, itt meg egy alkalom – a starnd – kivételével csak akkor van zene mikor a történet szerint is van)

  Ami pojén, hogy a szinkronúszás mint olyan, a 60-as években még nem is létezett (pontosabban a ma ismert formájában, mivel Esther Williams kb. akkoriban kezdett el valami hasonlót csinálni, amiből később alakult ki a dolog) 😀

  Ha megnézed a Greaset, akkor rájössz, hogy ez nem csinibaba, hanem 1:1-ben Grease koppintás (persze a megfelelő dolgok honosítva).

 • Ó, de gyönyörű a lány a második képen…

 • Már csak miatta is meg fogom nézni a filmet.
  Bocsánat a dupla kommentért.

 • Na, már meg az elsőt nem küldte el?
  Tehát gyönyörű a lány a második képen, ha minden igaz, Kiss Tündének hívják, de javísatok ki, ha tévednék.

 • Spamnak vette 🙂

  Igen, de az első képen nincs lány, az a második kép lesz 😀

 • Én megnéztem.
  Komolyan a Grease tetszik, de itt néhol azt vettem észre, hogy mintha csak úgy történnének dolgok és nincs összefüggés.
  Viszont azért azt meg kell hagyni, hogy az utóbbi idők, legemészthetőbb magyar filmje. Tényleg. 🙂
  És kevés benne a káromkodás (tudom ez csak engem zavar).

 • Szerintem jó volt. S ha néhol eltúlzott, akkor eltúlzott, de nagyon jól visszaadta a hangulatot (mondták korabeliek), én meg ifjonc fejjel megnéztem kétszer. Szóval szerintem jó, kicsit sok a közös tánc, reptéri autós jelenet sem kellett volna annyira, de abba már ne kössünk bele, hogy valós-e, mert ha ezt vesszük alapul, akkor a Grease is csak egy mese.

 • Csak ugye, kérdés, hogy miért azt írják róla, hogy életrajzi film. Mert azon kívül, hogy Fenyő Miki tényleg az USÁ-ból jött haza, meg a Hungáriát Hungáriának hívják, nem sok egyezés van a valósággal.

 • Borzasztó rossz film (ha lehet annak nevezni). Ebbe valószínűleg belejátszik az is, hogy volt alkalmam fenyőmiklóssal személyesen találkozni egy fellépésekor és akkora egy gyökér, ami egy 150 éves tölgyfának sincs. És ne legyek antiszemita.