2009. május 21.

Windows 7: 5 apróság, ami tetszik

Programok tálcagombjai

Végre áthúzhatom Windowson is a tálcagombokat, nem pedig ahogy jön, úgy esik stílusban van. Valamint a visszajelzés az adott folyamatról (letöltés, fájlmásolás) és az, hogy az egy programhoz tartozó gombok egymás mellett vannak, elkülönülve a más programoktól.

Windows 7 tálca

Könnyű hálózatváltás

Egy kattintással tudok VPN, wifi hálózatra felcsatlakozni (tisztára mint a network manager, talán onnét vették az ötletet), nem kell mindenféle ablakokat megnyitni hozzá.

Windows 7 hálózati kezelő

Váltakozó háttérkép

Nem kell immáron külső program ahhoz, hogy ne ugyanaz a háttérkép legyen mindig az Asztalon. A Windows 7 alatt immár több képet (mappát, stb.) kijelölhetünk háttérnek. És tud képeket megjeleníteni RSS-ből is.

Üröm az örömben, hogy az RSS háttérképek beállítási lehetőségét kivették, csak úgy tudjuk beállítani ha létrehozunk egy témafájlt (vagy olyan témát töltünk le a netről).

Windows 7 háttérkép beállítása

Start menüből elérhető előzmények

Amelyik program támogatja, annál a Start menüből rögtön megnyithatjunk egy korábban megnyitott fájlt, weboldalt. Pl. böngészőnél ez jó, mert hamar elérem a sűrün látogatott oldalakat. Sajnos Firefox még nem támogatja (pontosabban csak azt rakja oda, ha intézőből nyitok megvalamit, míg IE-nél a teljes előzmények ott van).

Windows 7 Start menü

Értesítési terület

Korábban volt ugye, hogy X idő után elrejtette a Windows nem használt ikonokat. Most viszont már lehet olyat, hogy elrejti, de ha valamit jelezne, akkor ismét előhozza. Így tényleg csak akkor jelenik meg, mikor fontos. Nameg jobban be lehet állítani, hogy mi jelenjen meg és azt hogyan tegye.

Windows 7: Tálca értesítési területének beállítása

És neked melyek azok az apróságok amik tetszenek?

5 hozzászólás

 • […] Windows 7: 5 apróság, ami tetszik […]

 • Nekem konkrétan semmi, csak ez így igen rosszul hangzik. Én nem gerjedek ilyesmire, s míg pedig az OGL teljesítménye a padlón van, nem is érdekel.

 • nekem legjobban a pin tools tetszik. 🙂

 • Helló!

  Nekem az lenne a problémám hogy a windows 7-ben nem tudom beállítani a háttérképet! Nekem a jobb klikk-re nem írja ki alul a tulajdonságokat! Kérem segítsen valaki!

  Előre is köszönöm!

 • Hello!

  Nekem tetszik! és azt szeretném kérdezni hogy ne tudtok küldeni linket hogy honnan tudnám leszedni ?? Előre ish köszönöm szépen !! 🙂