2008. december 24.

Boldog karácsony? Ugyanmár…

Karácsony: képmutatás a köbön. Szeressük egymást, meg minden, aztán holnapután meg majd megint utálhatjuk egymást. Undorító.

Ráadásul egy olyan ember születését ünneplik, akinek nevében több millió ártatlan embert végeztek ki, gyilkoltak meg. Hoppá, ennyi erővel Hitlert is lehetne ünnepelni, hisz maga Hitler (vagy Sztálin, Mao, akármelyik diktátor) nem ölt meg milliókat. Tisztára mint Jézus. Csak a nevükben gyilkoltak le milliókat. Jéé, hát nem ismerős? Jézus nevében is milliókat gyilkoltak le. És ehhez nem kell a középkorig visszamennünk.

Ma meg még ráadásul (a nyugati világban) az az egész időszak a féktelen költekezésről, az idegeskedésről szól. Nameg a képmutatás, és nagyzolás. Ráadásul Jézus még csak nem is december 25-én született.

Pontosan senki nem ismeri a dátumot, mivel, hogy az sehol nincs leírva. Csak azért van decemberben a kereszténység körében Jézus születésének ünnepe, mivel az egyik pápájuk így döntött. Nomeg, mivel december végén korábban is ünnepeltek az emberek (téli napéj egyenlőséget), könnyebb volt a kereszténységet elterjeszteni.

Aztán ott a sok kivágott fa. Mert a műfenyő nem jó (mert nem trendi), a cserepes fenyő meg, pff, minek az. Mert a fa csak úgy lesz magától. Erőforrások felesleges elpazarolása.

Aztán ott van, az, hogy sokan el se tudják képzelni, hogy valaki nem ünnepli a karácsonyt. Akkor csak van kifele nézés a kis buci fejekből, hogy mivan, ilyen is létezik. Nomeg ide tartozik még, hogy teleaggatják a városokat égőkkel, amik után aztán majd az adóból lehet fizetni a jó magas villanyszámlát. De vajon más vallások ünnepeikor miért nem aggatják tele a városokat égőkkel? hol van itt az állam és a vallások szétválasztása? Adnák azt a pénzt a szegényeknek, hajléktalanoknak (élelmiszerben, ruhában), és inkább ne legyen giccs.

Amúgy van egy hatalmas nagy pozitívuma ennek az egész felhajtásnak. Estére kiürülnek a városok, és így jobban lehet élvezni a város szépségét. Viszont ilyenkor olyan emberek is zargatják az embert mindenféle jókívánságokkal, akik egész évben egy sms-t nem voltak képesek küldeni.

12 hozzászólás

 • Na, azért Jézust és Hitlert összekeverni kicsit(?) meredek! A hasonlat sántít egy kicsit(?), ui. más valakinek a nevében “csúnya dolgokat” csinálni (valójában a nevével _visszaélni_, gondolom a keresztes háborúkra, középkori égetésekre és kivégzésekre gondoltál), vagy pedig a _parancsára_ tenni ugyanezt.

 • Nem is jutok szóhoz, Hitlert emlegetni karácsonykor. Azért ez kemény.

 • Nincs olyan hatalmas különbség a Harmadik Birodalom és a katolikus egyház között. Mindkettő egy diktatórikus rendszer, mézes-mázas dolgok mögé rejtve, embereket kihasználva.

  A keresztes háborúk (és különböző progromok a zsidók, nem katalitikusuk ellen, is isten utasításának tekintették)

 • “Karácsony: képmutatás a köbön. Szeressük egymást, meg minden, aztán holnapután meg majd megint utálhatjuk egymást. Undorító.”

  nekem attól még nem lesz ilyen, mert sokan másoknak esetleg az.

 • Mindig van kivétel.

 • ez kemény. átgondoltad?

 • Hello !

  A karácsonyfa gyakorlatilag olyan mint a vágott virág. Direkt karácsonyra termesztik ültetvényeken. Nem vágnak ki / csonkítanak meg miatta erdőket mint azt sokan gondolják.

 • Igen, egy részét amit veszel a boltban. Nade nagyon sok a lopott fa.

 • Üdvözletem mindenkinek!

  Kemény? Hmm. Csak olyan, mint a valóság.

 • Nem vágnak ki fákat? Termesztik? Való igaz, az eljárás létező dolog. Ám ünnepek táján szinte minden éjszaka hallom a láncfűrészeket. Az erdőből, mert erdő alatt lakom.

 • Mondhat bárki bármit, a cikk írójának teljes mértékben igaza van. Aki meg a vallásokról akar okoskodni, annak google vagy torrent: “Zeitgeist: The Movie” Üdv.: D Gabi

 • Igen, az írónak tényleg igaza van. Erre a célra termesztik? Igen, persze. Például a fejlettebb nyugati országokban az emberek ezt meg is tudják fizetni. Ne, ne is mondj semmit, igen, itthon is meg tudná, ha nem másra költené (verné) el a pénzt. Mindegy. természetjáró emberként sokszor ejtek megy egy haverokkal, kutyákkal (magyar vizslák) egybekötött erdőjárást. Felénk sok a fiatal fenyves, aminek a koronája le van vágva. Utána meg nő úgy, ahogy tud. Vagy egyáltalán nem…