2008. szeptember 23.

Critical Mass@Szombathely

Ez is megvolt tegnap. Kicsi volt, de legalább volt. KRESZ-t persze nem igen tartotta be senki. A szervezők is olyan útvonalat terveztek ahová nem lehet biciklivel behajtani (Vörösmarty-Szent Márton sarok, klatty ide a térképért), de azért buzdítottak a KRESZ betartására. Sebaj. Csak majd megint az jön le, hogy a hülye biciklisek nem tartják be a KRESZ-t, és igazuk lesz (mivel ez nem felvonulás volt, hanem közös tekerés). Volt olyan akinek ma egyszerű dolog betartása is nehezére esett, hogy szembe sávba nem megyünk.

A helyi off-line médiában (ami ugye gyakorlatilag a Vas Népét jelenti) semmi nem jelent meg előtte, hogy lesz ilyen, aztán ki se jöttek, és a mai újságba se láttam semmit erről. Így elég jónak mondható a kb. 100 ember aki összejött. Legalább egy kis pár soros valamit emgérdemelt volna, nem is kéne rögtön a címlapra tenni.

A tervezett útvonalhoz képest valami oknál fogva kimaradt a Hunyadi-Szent Fólián-Körmendi-Petőfi utcák, a Vörösmartyn jőve rögtön a Fő tér felé mentünk a Thökölyn, de így is megvolt a 7 km (útvonal). Végén bringaemelés a Fő téren, aztán kalap-kabát.

Szerencsére nem esett az eső, nem dúltak a minuszok, nem volt szélvihar. Legközelebb a Föld napján, április 22-én is lesz remélem. Biciklire fel!

5 hozzászólás