2008. június 25.
Új Magyarország füzetek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új Magyarország füzetek

mszp-mszmp133,6 millió forintért az MSZP megmondja nekünk, hogy milyen jól élünk. Röviden és tömören ez áll az Új Magyarország: Hol tartunk? tájékoztatójába. És hol tartunk? Hát bizony, jobban élünk mint 2001-ben. Legalábbis ezt várják az év végére. Nagyobb fizetések, nagyobb nyugdíjak, nagyobb támogatások. Mindez csak úgy összegekkel odaírva… Népbutítás a köbön. Sehol nincs szó reálbérekről, arról, hogy az a pénz 7 éve mennyit ért, és mennyit ér most. Csak az van, hogy a kormányunk milyen okos és szép és jó, az elmúlt 6 év nélkül már nem is lennénk….

Közpénzekből folytat tehát az MSZ(M)P kampányt. Gusztustalan. És ez mindig az, ha a Fidesz, ha az SZDSZ, ha akármelyik párt csinálná. Van nekik erre külön pénzük, kampányoljanak abból. 133 milliót el lehetne költeni másra is. Persze, ez így nem sok, de a sok párszáz milliók csak úgy röpködnek ki az ablakon. Bár, végülis a füzet megmondta, hogy jólét van kérem, tellik ilyesmire.

Megvan! Lehet, hogy elrontottak valamit, és ezt nem a népnek akarták kiszórni, hanem azoknak akik közel vannak a tűzhöz. Nekik biztos jó lehet és dúlhat a jólét, de igazán lejöhetnének a politikusok onnét fentről, és megnézhetnék azt, hogy mi van a gyakorlatba. Mert szép és jó dolog a statisztika, de azok csak számok. És hiába 122000 forint (lesz, talán) a nettó átlagbér 2008-ban, ha ez csak egy átlag, és mint ilyen a kevés, de annál többet keresők felviszik.

Aztán ott vannak az autópályák. Az MSZP szerint nagyon jó nekünk, mert az elmúlt 5 év alatt több autópálya épült mint előtte 12 évben. Ja, csak azt felejtik el, hogy amiből az autópályák épültek, azt máshonnét kellett elvenni. Így nem jutott a vasutak, utak rendbetételére. Nembaj, minálunk ugyis a csapból folyik a kőolaj, minek ide vasút, van autópálya, juppé!

Még több érdekesség olvasható a kiadványban, amit június 30-ig majd 3 millió ember (izé, postaláda) fog megkapni. Tehát, gyakorlatilag majd mindenki.

Hozzászólások lezárva.