2008. április 19.
KRESZ 2 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

KRESZ 2

KRESZ táblaSZERINTEM: forgalmasabb helyeken lévő gyalogátkelőhelyekre kamera/fényképezőgép (bár, az automata traffipaxszal, meg fényképezőgéppel az a baj, hogy nem látni a sofőrt, mondjuk talán megoldható lenne az is, hogy úgy vegye fel a kamera), így automatikusan le lehet meszelni aki nem engedi át a gyalogost (akár civil ruhás rendőrökkel is lehet ilyen akciót véghezvinni, a civil ruhás át akarna kelni, nem engedik, utána lévő kanyarba, vagy pár méterrel meg a rend őrei elveszik a jogsiját az illetőnek), büntetéseket drasztikusan emelni kellene, viszont a pontokat meg biztosítást személyhez és nem kocsihoz kötni, ittas vezetés estén azonnali jogosítvány elvétel és minimum több évre eltiltás, zebrán nem adja meg az elsőbbséget a gyalogosnak, ott is azonnali jogosítvány elvétel. Valamint több helyre kellene olyan automata traffipaxot kiépíteni, viszont ahol lehet ott (pl. autópályán) dinamikus sebességszabályozós (pl. mint a németeknél van, hogy egy nagy lcd kijelzőn írják ki, hogy mennyivel lehet menni).

Én a városba is kötelezővé tennem a biciklisnek a mellényt (Én hordom is, nappal is, városba is), valamint biciklihez is előírnék valami “jogosítványt” (akár már az alapfokú oktatás keretei között), és a bukósisak is legyen kötelező, mindig. Valamint ahol lehetőség van rá, be lehetne vezetni azt, hogy aki nem egymaga megy a kocsiba elsőbbséget élvezzen (pl., ahol az autó 3/4-e tele van utassal), mondjuk egy külön sávba (persze ezt is úgy, hogy csúcsforgalom idején van értelme, ha jól tudom az Egyesült Államokba van ilyen rendszer). Viszont a szabálytalanul közlekedő (ittas, pl.) biciklist is büntetném (ön és közveszélyesek). Aki a városban gyorshajtást művel, na annak egy életre elvenni a jogsiját, persze mindezt konkretizálni (mi a gyorshajtás, stb.)

Valamint azokat a balfaszokat akik a mentőt, tűzoltót nem engedik el, lemeszelni, akár még börtönbe, vagy közmunkára, de hogy többet jogsija ne lehessen az biztos. Ha jól tudom az most is benne van a KRESZ-be, hogy a buszt ki kell engedni, persze ha ezzel nem okoz balesetet, de ezt be is kéne tartani, szintén jogsi elvesztés, vagy nagyon magas büntetés terhe mellett.

És még, X évenkénti jogosítvány megújítás, hogy ne kopjon ki az ember fejéből a KRESZ.

Hozzászólások lezárva.