2008. február 4.
Google Apps bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Google Apps

google appsNos, korábban írtam, hogy összedobtam fasza kis postfix+dovecot rendszert, (itt) azonban közben felmerült az igény valami csoportmunka kezelő dologra is. Mivel ingyenes és normális rendszert nem igen találtam, ezért a Google Apps (Google Alkalmazások vagy mifene a magyar neve) csomagjait néztem meg. Ez kb. mindent tud ami kell, és így nem nekem kell a szervert üzemeltetni, a programokat frissíteni, stb. Tiszta kánaán 🙂

A felhasználóknak (akinek eddig mutattam) nagyon bejött, egyszerű, nincs túlbonyolítva, így az egyszerű emberek is tudják használni (majd mikor a betanítás lesz, akkor ugrik a majom a vízbe, és derül ki, hogy mennyire jo, vagy nem jó)

Nagyon melléfogni végülis nem lehet vele, mivel fizetni nem kell érte, a domain már régebb óta megvolt, csak az MX rekordokat kell módosítani a google felé.

Van benne levelező, naptár, dokumentumkezelő, gtalk, meg a kezdőlapos dolog aminek nem tudom a nevét.

Ez mind egybe van gyúrva, és központilag lehet kezelni mindent. Csoportmunkára is tökéletes, mivel mindennél be tudja a felhasználó állítani, hogy kivel és, hogy osztja meg.

Ezért cserébe csak egy picike reklám jelenik meg a levelezőben (no, nem olyan zavaró flashes, hanem a szokásos, néha még hasznos google típusú csak szöveges reklám. Ha az ember nem keresi észre se veszi)

Szóval, szuper.

Hozzászólások lezárva.