2007. október 12.

Tahó autósok

Van ugye a KRESZ. Ebben szépen le van írva, hogy mit szabad, és mit nem azoknak akik részt vesznek a közlekedésben. Csakhogy a legtöbb autós (tisztelet a kivételnek) talán még hírből se hallott ilyenekről.

Úgymint, hogy ha a járdán parkol (már ahol lehet ugye), akkor 1.5 méter szabad helyet kell hagynia. Nem 10 centit, nem 1.5 decimétert, hanem másfél métert!

ÉS igen, annál a nyomorult zebránál is nekem van elsőbbségem, és nem a drága autós tesz szívességet ha megáll, és nem üt el. Azzal a nyomorult autóval úgy kell már érkezni a zebrához, hogy fel legyen készülve arra, hogy ott lelép valaki. Magyarán lassítani. De hát ugye ez a balkán, izé, mégse, még ott isKresz könyv átengednek a legtöbbször a zebrán. Akkor most hol is vagyunk?

ÉS akkor ha meg is áll az autós mert kénytelen, akkor még integet az egyik kezével, amin éppen nem telefonál, hogy siessek, mert őnagysága menni akar. Az ilyeneknek élből el kéne venni a jogsiját, úgy 5-10 évre!

ÉS a városban nem száguldunk, akkor sem ha hót egyenes az utca, és még több sávos is, nem akkor sem megyünk át a zebrán a gyalogos előtt nyolcvannal!

ÉS a bicikliút az baromira nem az autósok kényelmét szolgálja, az azért bicikliút, mert ott a biciklisek mehetnek (nem, ott a gyalogos sem mászkálhat), nem parkoló, azt egy nagy P betű jelzi, de hát elképzelhető, hogy nem ismerik a betűket a tahó autósok.

ÉS a biciklisnek is meg kell adni az elsőbbséget, ha olyan a helyzet. Nem, nem csak a négykerekű járművekre vonatkozik a dolog.

ÉS igen, ha a zebrán ütsz el akkor bezony ugrott a jogsid, és mehetsz a börtönbe, mert mindenképp az autós lesz a hibás. Ha másért nem, legalább ezért be kéne tartani azt a nyomorult KRESZ-t.

Balfasz autós a bicikliúton

2 hozzászólás

 • Drága okos biciklis!Szeretném felhivni a figyelmét arra,hogy nem minden autós TAHÓ!Mint maga szerint kb a 80%.Sajnos a biciklisek többsége is hülye a kreszt illetően!Pl:A világitást nem ismerik,a kezüket nem használják irányjelzőnek,és sajnos nem ismerik fel a kerékpárutat!Valamint bizonyos korhatár után amikor már a reflex sem a régi ezért, nem engedném őket biciklire ülni!A zebrárol meg csak annyit,hogy ott át kéne tolni a kerékpárt,úgy ahogy a kereszteződésben is!A börtönről meg csak annyit,hogy oda csak akkor ültetnek be minket TAHÓ autósokat ha te meghalsz és nagyon nagyon szabályosan közlekedtél és ha a TAHÓ autós ivott mint a kefekötő!Üdv Hajni

 • Hát, igen a hülye biciklis, és a hülye gyalogos is megér egy misét…

  Nos, nem csak akkor ulsz bortonbe, ha Te vagy a hibás.

  Sehol nem látom, hogy azt irtam volna, hogy minden autós tahó, vagy, hogy a 80%-uk az lenne…
  Ha elutsz egy kivilágitatlan biciklist, akkor is buntetést kapsz, attol fuggetlenul, hogy ki volt e világitva a biciklis. Mint ahogy abban az esetben is elővesznek ha elutsz egy gyalogost, még ha az szabálytalanul kelt át az uttesten.

  És van olyan helyzet(ek) is trv-be szabályozva, amikor mindenképpen az autos lesz a hibas, fuggetlenul a másik fél vétségétől (pl. bekanyaarodások, stb).
  szoval hátrább az agarakkal…