2007. szeptember 21.

Beperelték istent

Szerdán (ha nem tévesztem a napokat) olvastam a Vas Népébe (az utolsó oldalon, ami elvileg minden PLT-s újságnál egyforma, szóval más is olvashatta ugyanazt ? jó volt a Garfield, mi?), hogy egy amerikai fickó beperelte az istenét. Nos, mivel ez eléggé érdekes, gondoltam utánanézek a neten.

Nosza, irány a google, aztán kerestem. És találtam jó sok ilyet. Volt egy-két Blikk, meg hasonló bulvárlap cikke, de ugye az nem számít, bulvárlapból nem lehet hiteles információt kapni. Viszont találtam egy-két blog bejegyzést, valamint megbízhatóbbnak tűnő oldalon cikket erről.

A mostani pert egy USA-beli Ernie Chambers nevű nebraskai szenátor azért indította isten ellen (arról viszont nincs szó, hogy melyik vallás istenét, de gondolom ? az amerikaiak vallásosságából -, hogy a keresztény istenről lehet szó), mivelhogy az terrorcselekményt, népirtást, és hasonló dolgokat követett el.Ernie Chambers

Az MTI szerint azért perelte be, hogy meglássák az emberek az amerikai jogrend abszurditását (link nincs, MTI-t nem lehet linkelni). Azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz ha megnyeri a pert. (hmm, most jut eszembe, mintha Ige javasolt volna már hasonlót a blogjában)

Viszont a hetek.hu oldalon találtam egy cikket még júliusból, hogy egy bizonyos Mircea Pavel temesvári rab (gyilkos egész pontosan) pereskedik a ?földöntúli? erőkkel. Ez az ember viszont ?szédelgés” és ?bizalommal való visszaélés” miatt perel, mivel nem teljesítette azt, amit ő az imáiban kért. Azonban ezt a keresetet elutasította a temesvári bíróság.
Áhh, erre nem is lehet mit mondani.

Hmm, itt van még egy érdekes cikk: Földi bíróság tárgyalja Isten létét

4 hozzászólás

  • komolyan úgy gondolod, hogy egy blogból jitelesebb információkhoz juthatsz, mint a bulvársajtóból?

  • jitelesebb=hitelesebb

  • nos, bizonyos esetekben igen.

    egy bulvar lap hirerteke erosen kozelit a nullahoz, mig egy normalis blog hirerteke ennel tobb lehet…