2007. szeptember 19.
10 éves a Google! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

10 éves a Google!

10 évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását hivatalosan a Google kereső (azért csak hivatalosan, mivel a fejlesztést már egy évvel korábban elkezdték, azonban a 1997. szeptember 15-én jegyezték be a google.com domaint).

Az egészet két huszonéves amerikai egyetemista találta ki, Larry E. Page valamint Sergey Brin. Talán nem is gondolták akkor, hogy mekkora siker termék lesz az, amit alkottak.

A Google-val kereshetünk képeket, kereshetünk fájlokban (ha jól tudom 13 fájltípusban tud keresni), web oldalakat. Lehet nyelvek szerint keresni, meg még ezer meg egy dolgot.


Larry Page és Sergey Brin

Azonban ma már a Google nem csak a kereső szolgáltatást jelenti. Van mér Google levelező (Gmail), fotó megosztó (Picasa), online irodai csomagot (Google Docs), statisztikai rendszer (Google Analytics), hirdetési rendszer (AdSense és AdWords), és még ezernyi más dolog.

A Google Inc. egy igazán sikeres céggé nőtte ki magát az elmúlt 10 évben. Azóta bejegyezték a tőzsdére, és az árfolyama szépen ível felfele. Sikerüket annak is köszönhetik, hogy egy új keresési módot találtak ki, aminek segítségével a találatokat úgy tudták tálalni, ahogy azt a felhasználók elvárják.

Naponta több milliónyian keresnek rajta az egész világban, napi több száz milliónyi keresést hajt végre, és az adatbázisa több milliárd weboldalt (valamint képet, dokumentumot) tart nyilván.

Hozzászólások lezárva.