2007. szeptember 15.

MR2 Petőfi Rádió

MR2 Petőfi Rádió logoA nyáron megújult az MR2 Petőfi Rádió, szakítottak az eddigi arculatukkal, és egy teljesen új, fiatalos arculatot alakítottak ki. Jó (és igényes) zenéket játszanak, és célközönségnek (ha minden igaz) a fiatal felnőtteket célozta meg.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) fordul, hogy a médiahatóság folytasson le vizsgálatot a Magyar Rádió nyár óta kialakított műsorstruktúrája ügyében, elősegítve, hogy a rádió visszatérjen a közszolgálatiság útjára ? mondta a párt elnökhelyettese pénteken Pécsett.

Forrás

Igaz, ez sok korábbi hallgatónak nem tetszett, ment is pl. a Vas Népe sms rovatában is az anyázás, hogy a köcsög bunkó fiatalok elvesznek mindent a szegény öregektől. Azért kíváncsi lennék a hallgatottsági adatokra, hogy akkor hányan hallgatták, és, hogy most hányan. Én is hallgatom a Petőfit nyár óta, és nagyon tetszik.

A régi toldozása-foltozása helyett alkottak egy új rádiót (végülis fogták a régi rádiót, kidobták a kukába, és ugyanazon a néven létrehoztak egy új rádiót).

Az MDF abba kötött bele, hogy nem közszolgálati így már a rádió. Nos, a médiatörvény szerint az a közszolgálati adó, ami a ?műsorszolgáltató vételkörzetében élő hallgatók (?) kulturális (?) szükségleteit és igényeit? kielégíti. Szerintem a Petőfi ennek eleget tesz.

Ennyi erővel a Bartók sem közszolgálati, mivel ott komoly (klasszikus, ki, hogy) zenén és híreken kívül más nincs is. Na, bumm.régi rádió
Akkor most megint mire jó ez? Valahogy a címlapra kellett kerülni? Minek kell egyáltalán basztatni a Petőfit, nem hogy örülnének, hogy történik valami érdemleges.

Vagy azoknak akik szidják agyba-főbe, nagyon is megfelelt a régi, bebetonozott rendszer?

Olyan nincs, hogy egy közszolgálati adó célcsoportja mindenki legyen (sőt, nem is lehetséges, már csak a generációs különbségek miatt sem). Akkor az a baj, hogy most egy közszolgálati adó célközönsége nem az idősebb korosztály, hanem a fiatalok? Vagy akkor mondja már meg, hogy miért megy a pampogás?

Sőt, ha a ?Nagyon zene!? mellé a későbbiekben egy kis kulturális műsort (vagy olyan műsorokat amik a célközönséget érintő kérdésekkel foglalkoznak) is becsempésznek, még ?neveli? is a népet.

Most, ha az MDF kérésének helyt ad az ORTT, és a Petőfi visszatér a régi, unalmas műsoraihoz, akkor ki fogja hallgatni?

Miért baj az, ha egy állami pénzen finanszírozott dolog sikeres?

12 hozzászólás

 • ha a bejegyzésedben többet is idézel az én (és a bpcity) bejegyzéséből is, máskor legalább egy linket bökj oda a végére, hogy hol olvasható…
  köszi, Fruzs

 • Csak elmondanám hogy hallottam már benne kultúrális müsort, úgy hívják kulturfitnessz. Egyetlen bajom a Petőfivel hogy kicsit sok a rap 🙂 Különben meg, lehetne olyan rádiót is csinálni, ami a fenti emberek igényét elégíti ki. Ma már minden lehetséges.

 • mit is ideztem pontosan toled?
  esetleg a blogodra rakhatnal egy jogi nyilatkozatot, mivel nem volt, Én ugy vettem, hogy GFDL liszensz alapjan terjeszted?

 • Örülünk hogy olvasol minket, örülünk, hogy olvasod a Hírszerzőt is, annak meg aztán kiváltképp örülünk, hogy annyira egy rugóra jár az agyad (Fruzzsal, Kiss Ádámmal, és velem), hogy ilyen szép aggregátumot írtál a bejegyzéseinkből/cikkeinkből.

  A backlinkelésnek persze nem alapfeltétele a pontos idézés, de ezt mindenki maga dönti el 🙂 De ha már fáradtságot nem sajnálva minden második szót linkelsz a wikipédiából akkor azért illene.

  Btw jó, hogy mondod, ha ezen múlik kiteszünk egy CC licensz badge-et ha már a józan ész néha kihagy.

 • Plágiummal vádolsz?

 • kedves károly, ha te veszed a fáradtságot, hogy jogi nyilatkozatot gyártasz magadnak, akkor azt a saját “szellemi terméked” védelme értelmében teszed, avagy a világfelfogásod részét képezi a forrásmegjelölés?

  komolyan, nem akartam újabb kommentet írni, de ez a jogi nyilatkozat felbaszott kicsit. nem arról van szó, hogy plágium, dehogy. a kutyát nem érdekelné, sőt, még örülnénk is neki HA megjelölnéd, hogy kivel értesz egyet, honnan szedtél gondolatokat. az elvről van szó.

  fűt fát linkelsz, hogy érdekesebbnek tűnjön a blogod, ez rendjén van, sőt. de miért fáradtság akkor bejelölni más blogokat is?

  mást kérdezek. te küldöd a trackbacket vagy a blogmotor? a blogmotor biztos nem, mert nincs link pl. Fruzsra, de trackbacket kapott. számomra csupán az az érdekes, hogy mi értelme kézzel trackbekkelni? miért nem linkelsz mindjárt? akkor látnák nálad is, nála is és nem lenne belőle nézeteltérés.

 • “Én is hallgatom a Petőfit nyár óta, és nagyon tetszik.”-honnan tudod,h nem tetszett volna korábban is??Mert azt hiszed nagy szájjal, h akkor nyugdíjas adó volt.Nos, figyi akkor: kb 50% volt a zene, tök ugyanolyan,mint ma. Plusz: kabaré, sport, háttérműsorok, beszélgetések politikamentesen de fontos, érdekes témákról. Szóval, kicsit hitelebb volnál ha korábban is ismerted volna.
  Ami a hallgatottságot illeti:amit beírtál,h 265% stb az persze a dolog egyik vége. Ahonnan nem írtad már be onnan meg ugyanekkora %-ban lefelé ment a dolog-ott vannak ahol a part szakad.
  Aztán, írod, h mért gond,h most a fiataloknak szól, régen az öregeknek szólt, 1-1. Na, akkor figyelj.Egy:mint írtam, régen se az öregeknek szólt(kivéve, napi 50 perc nótasó).Kettő: szted hány rádióadó szól a fiataloknak?50?500? és az idősebbeknek is?1?2?Érted, ugye, miért nem mindegy a kettő..Hja,h a többi fiataloknak szóló adón (kivétel Cafe) szar a zene?Akkor miért hallgatják naponta több millióan?Le kéne szarni azokat és akkor rájönnének mire van igény. Azoknál kéne sírni, tenni érte, h jobb legyen a zene, nem pedig a közszolgálatiból csinálni egy zeneadót.Igaz, ez utóbbi zsír könnyű volt:emberek tömegeit kirúgni, felvenni olyan kapahangú elviselhetetlenségeket,mint a Varró Szabi egy közepes számgép oszt jónapot-csináljuk a műsort…
  Ahhoz meg,h a korábbi, színvonalas, fiataloknak is abszolút szóló adóból egy hallgatottat is csinálni-na, ahhoz meg dógozni is kellett volna, kurvasokat. Tény, ez volt az eccerűbb.

 • Előtte is hallgattam hébe hoba. De épp a sok duma nem tetszik. Egyik kereskedelmin se tetszik a sok duma. Zenét akarok, és olyan rádiot hallgatok ahol zenét adnak. (régebben éppen ezért szoktam kulfoldi netes radiokat hallgatni, mert csak zene ment rajta)

  a 265% azt nem az ujjambol szoptam, a median felmerese. gondolom ok tudjak mit, hogyan mérnek.

  Nem tudom milyen ezer adorol beszelsz. Erről a Caferol nem is hallottam meg. Ja, hogy ezek csak pesten jonnek be? Hát kérem Pest csak egy icike pont az orszagban. Hány országos ado is van, és azok milyenek?

 • Értem.:) tehát, lássuk be:te vagy a mindenkori statisztikák igazi alanya-aki szarik rá,h pontosan mit is mérnek, neki csak egy olyan adat kell ami kicsi szívének tetsző.:) ok, értem, akkor télleg hagyjuk.
  Melyik ezer adóról beszélek?Az összesről.Mindről.Bárhol az országban. Attól még, h neked (se…)tetszik az a zene amit adnak attól még a fiataloknak szól. Ha tetszik neked ha nem. Ha azzal tüntetnénk, h senki se hallgatja hidd el, rövid úton lenne benne jó zene. De nem tesszük, legalábbis valakik hallgatják naponta milliószámra,érted…Az meg, he neked az egy rádióműsor, h szól a zene…te, mé nem veszel egy jó mp3 lejátszót?azt’ azt hallgatsz amit akarsz,nem? nem sokkal egyszerűbb? arról nem beszélve, h épp ez a cél: hallgassunk csak zenét addig se gondolkozunk…

 • Nagyon zene mi?!
  Ezek az emberek nem hallgatták a Petőfit, mármint azt a kultúrát és sokszínűséget, amit ez a rádió képviselt akkor, mielőtt mr2-t csináltak volna belőle a szakemberek.
  Volt egy rádió amit jó volt hallgatni – mert ugye közszolgálati – ugye nem a reklámból élt, hanem állambácsinak kellett volna fenntartani.
  Kataposta, Csúcsforgalom, Kabarécsütörtök vagy az Apukám Világa.
  Minden nap lehetett hallgatni és kikapcsolt teljesen. Most ez a hallgathatatlan vacak van helyette. Nagyon zene mi? Áttekerek máshova ott is nagyon zene van végig, de nem érdekel, ezzel nem tanultok semmit és nem is tudják mi a rádió, mert nem ez.
  A Kossuthra áttett műsorok pedig meg sem közelítik ezt az egészet.
  Így más a neten vadászok jó kabarékra meg műsorokra.
  Nem vagyok begyepesedett,de így butítanak minket.
  Egy 27 éves tanító.

 • Ugyanolyan szemétbe való és silány lett, mint a Danubius és a Sláger. Hallgathatatlan. Szerencsére a Kossuth és a Bartók még tartja a színvonalat. Remélem nem fogják azt is ilyen csúf módon lezülleszteni. Az összes jó műsort kiszedték belőle és telerakták idegesítő förtelmes zajjal.