2007. szeptember 14.

Szólásszabadság

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

Tehát mindenki azt mondhat, és gondolhat amit akar. És ez egy jó dolog. Azonban van aki nem így gondolja. És, hogy ki az? Hát a Feri. A Gyurcsány. Ja, ő most a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc be akarja tiltatni a Kuruc.info-t. Ami már ott megbukott, hogy ez nem egy újság, amit be lehet tiltani. Az internetet nem lehet (és nem is szabad!) cenzúrázni. No, meg az oldal nem is Magyarországon van, szóval nem tudják lefoglalni sem. Egy null ide.

De most szakadjunk el a Kuructól. Itt arról van szó, hogy egy politikus be akar tiltatni egy médiát. Még ha egy civil szervezet emelne panaszt ellene, még belefér. De egy politikus.

Lehet, hogy szkeptikus vagyok, de ezek után mi jön? Most ezt az oldalt, holnap más oldalakat, aztán már a nyomtatott média? Jön a cenzúra?

A kommunisták szabadon leírhatják, hogy szerintük 56 ellenforradalom volt, és jó volt, hogy itt voltak az orosz megszállók (szerintük persze nem azok voltak), de a (szélső)jobb nem írhat azt amit akar?

Igenis bárki kinyilváníthatja ott ahol akarja, és lehetősége van rá azt, amit gondol. Még ha egyeseknek ez nem is tetszik. De azok a másik is szabadon kimondhatják azt, hogy nekik nem tetszik.

Egy politikusnak ? szerintem ? nem szabadna ilyet mondania! Ha egy sajtó termék (vagy akár internetes oldal, vagy akármi) törvényt sért, akkor azt a megfelelő szerveknek kell kideríteni. De nem a politikusnak. Persze, ez úgy volna a legjobb, ha a politikának nulla befolyása lenne a rendőrségre, az ügyészségre, a bíróságra. De, hát mint tudjuk, ez sajnos nem egészen van úgy, mint ahogy kéne lennie.

Nálam már a tüntetésekkori lista írogatás is kicsapta a biztosítást, de ez már mindennek a teteje.

És nem számít, hogy ki mondja, ha az Orbán, vagy akármelyik politikus mondana ilyet, az is megbocsáthatatlan bűn lenne.

Mert ha nem nyilváníthatjuk ki szabadon a véleményünket az már egy diktatúra

2 hozzászólás

  • “61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.”

    Emberek személyes adatai (lakcím, telefonszám) nem közérdekű adat.

  • igen, ezért azt le kell szedetni, de egy egész médiát betiltani azért (nomeg egy politikus altal)

    it nem arrol van, szo, hogy a kuruc, hanem, hogy egy politikus kezdeményezte. ez bassza a csorom.