2007. szeptember 13.

Halálbüntetés

VillamosszékNos, Én személy szerint ellenzem a halálbüntetést (Bár, ugye ez úgyis csak egy elvi kérdés, mivel az EU, meg nemzetközi szerződések miatt nem lehet visszaállítani – jelenleg). Az Én nevembe ne gyilkoljanak senkit (a kivégzéseket ? amíg volt ? a Magyar Köztársaság nevében hajtották végre, amibe ugye beletartozik minden magyar állampolgár), még ha az egy alávaló féreg is.

Viszont aki olyat követett el, azt nem szabad kiengedni a börtönből (ezt a hülyeséget viszont, hogy megszüntetik a tényleges életfogytiglant nem támogatom). De ha akar, akkor a saját életét kiolthatja. Elvégre az ő élete, azt csinál vele amit akar.

Vagy az is egy jó alternatíva lenne, hogy venni egy szigetet valahol és oda tenni az ilyen ?embereket?. Aztán ott éljenek úgy ahogy akarnak, a saját szabályaik szerint (börtönsziget, mint régen Ausztrália). A cél megvalósul, eltávolítjuk így a mocskot a társadalomból.

Dolgozzon, ?fizesse vissza? (képletesen ugye, mert egy emberélet ? amit pl. egy gyilkos kiolt ? nem mérhető pénzben) a társadalomnak okozott ?kárt?. Erről már korábban leírtam a véleményemet, hogy hogyan tartanám a bűnözőket. Nos, ez fokozottan igaz azokra, akik élet ellenes bűntényeket követnek el.

Akik támogatják a halálbüntetést (pontosabban egy részük) azt szajkózzák, hogy elrettentő hatása van. Van a fenét. Elrettentő hatása a hatékony bűn felderítésnek van, nem a büntetésnek. Gondoljunk csak bele, hogy egy bűnöző jobban meggondolja azt, hogy elkövet e valamit, hogyha biztosan elkapják, vagy pedig elég kicsi az esély, hogy elkapják.

Ugye meg még ott van az esélye annak, hogy ártatlan embert végeznek ki. Ezt viszont nem lehet megengedni! Míg egy börtönben ülő ártatlant lehet rehabilitálni (az más kérdés, hogy a börtönben egy idő után ?tönkre megy? a tudata, de ezen valószínűleg lehet segíteni, meg a társadalomba is sikeresen vissza lehet helyezni), addig a halottat nem lehet feltámasztani.
Szerintem az sem érv, hogy sokba kerül az őrzésük. Így is úgyis milliárdok csurognak el a semmibe, akkor nem hinném, hogy az az évi pár millió olyan megterhelő lenne az államkasszának. Aki szerint meg az, nos, az akkor mondjon le a társadalom gondoskodásáról és költözzön Afrikába. A jelenlegi társadalmunk fenntartása ugyanis pénzbe kerül (szociális háló, rendőrség, stb.). Ennyi erővel a gyógyíthatatlan betegeket is meg lehetne ölni (de ugye az eutanáziát meg nagyon ellenzik), vagy a gyógyíthatatlan elmezavarral rendelkezőket, vagy a fogyatékosokat. De Őket sem öli (öleti) meg a társadalom (legalábbis a miénk).

Ne gyilkoljon az állam senki nevében sem!

A legjobb azonban az lenne, ha senki sem sérti meg a társadalom, az együttélés szabályait, és akkor nem kéne a büntetésről elmélkedni. De, hát ugye ez csak egy nagyon utópisztikus gondolat. Sajnos…

12 hozzászólás

 • Hahh, érdekes az ok fejtésed. Elhangzott a ME-n, hogy egy elítélt 1 évi tartása megegyezik egy orvostanhallgató 1 évi taníttatásával. Melyiket finanszíroznád?

  Én személy szerint visszaállítanám a halálbüntetést, valóban nincs visszatartó ereje, most, ebben a médiaközegben. A média sokak gondolkodását meg tudja zavarni, kavarni, eltéríteni. A mai agymosott Mo-n bármit el lehet hitetni a birkanéppel. A hírek tele vannak erőszakkal, gyilkosságokkal. A társadalom szervezeteinek módszeres szétverése zajlik a média irányításával. Nincsenek közösségek, eltekintve néhány önszerveződéstől. Egy ilyen jól irányított tömeget könnyű befolyásolni.
  Ne gyilkoljanak a nevemben? Bocsi, de az államot rohadtul nem érdekli(legalábbis a magyart), hogy te az állampolgára vagy.Fizesd az adót, ne tüntess és ne kérj támogatást és ne politizálj , akkor békén hagy.
  A törvénykezés ugye azért van, hogy “igazságot” szolgáltasson, mindenkinek a megérdemelt cselekedetei alapján. Akit anno halálraítéltek, az megérdemelte. Ma sajnos nincs halálos ítélet, pedig nagy hasznára válna a társadalomnak. Aki ilyen itéletet kap, az nem véletlen kapja. Ehelyett most az adófizetők pénzén!!! eszik, iszik, fűtenek rá és tanul. Ez igazságszolgáltatás? Itt a fogvatartottaknak csak jogaik vannak, de kötelességeik nincsenek!
  Elferdült egy értékrend van itt ebben az országban, aki megjárta a börtönt, az a szuper gyerek?
  Ebben az országban így nem érdemes gyereket csinálni, mert jön egy barom, lekaszabolja és a végén kiderítik, hogy a szomorú gyerekkora miatt, meg a megkülönböztetés miatt megzakkant szegény, tehát teljesen jogosan kaszabolta le a te gyerekedet. Természetesen nem önbíráskodhatsz, mert ahhoz csak az államnak van joga.
  Én szívesen fizetem az adót egy olyan államban, aki megvéd és gondoskodik megfelelően a polgárairól. De ez egy rabló állam, nincs védelem, és az önvédelemtől való jogodat is elvették, mert nehogymá neked jó legyen. Hah, akkor nem lenne szükség a rendőrségre, a sok tahó rendőrt szélnek kellene ereszteni, aki persze csak a kormány hatalmát hivatott védelmezni.

  Egy szó, mint 100. A halálbüntetést vissza kellene állítani. Hulljon a férgese!!!
  Miért a rendszerető, törvénytisztelő adófizetők tartsanak el többszörös gyilkosokat, akik kiszabadulva életük végéig csak kárt okoznak. Naivság azt hinni, hogy egy velejéig romlott embert meg tud változtatni egy liberális börtön. Röhej! Ott kapja a legjobb továbbképzést a bűnözéshez! Ez olyan, mintha kígyót melengetnénk a keblünkön és utána meg csodálkozunk, hogy megmar. Persze, hogy megmar, mert ő ilyen. Az ember nem fog megváltozni, csak mert az állam így akarja, sőt!

  De mivel egy pár barom jogász miatt nem lehet halálbüntetést, ezt a problémát máshogy kell megoldani. Mint ahogy manapság meg is oldja az állam. Öngyilkosságokkal 🙂
  Ezekkel meg csak az a baj, hogy nem törvényesek és ha beszél valaki, akkor sajna őt is öngyilkosság fogja érni. Más kellene ide. AZ olaszok megcsinálták, de lebuktak….:-) márpedig megoldásnak lennie kell

 • Ölni bűn, tehát öljük meg azt, aki öl.

 • Én is csak egy “barom jogász” vagyok, és ha másra nem, de arra mindenképpen megtanított az egyetem, hogy nem vagyok tévedhetetlen. Sőt. Arra is megtanított, hogy te martini, te sem vagy az. És ezt annak ellenére 100% biztonsággal ki merem jelenteni, hogy semmit sem tudok rólad. Ahogy nincs tévedhetetlen bíró sem. Az USA-ban nem ritka eset, hogy utólag kiderül, hogy a már kinyírt rab valójában ártatlan volt. Bocs. A hozzátartozók kapnak szép kis kártérítést, és az ügy el van felejtve. Én is úgy gondolom, hogy vannak emberek, akik megérdemelnék a halálbüntetést, sőt, a lassú, fájdalmas kínhalált, mégsem tartom alkalmazható eszköznek a társadalom önvédelme céljából a halálbüntetést, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy senki sem tévedhetetlen. Ha csak egyetlen egyszer is előfordul, hogy ártatlant végeznek ki, már nem érte meg a dolog, márpedig ahol van halálbüntetés, ott bizony néha megesik. Valóban ezt akarod martini?

 • a frászt nincsenek közösségek, csak legtöbbjükhöz olyan emberek tartoznak, akik – érthetetlen módon – dolgoznak, tanulnak, elfoglalják magukat, így nincs idejük naphosszat az utcán álldogálni és ugyanazt a 3 frázist skandálni (már egy éve)

  továbbá

  hány börtönviselt embert ismersz személyesen, hogy ilyen pontosan tudod, hogy képtelenek megváltozni? mit is mondtál korábban a “birka népről” akivel “mindent el lehet hitetni”?

 • te martini elmondod milyen a kormány által szervezett öngyilkosság mer’ kifúrja az oldalam a kíváncsiság

  nem de most komolyan

 • [quote comment=”147″]….[/quote]

  Én egy árva szóval sem mondtam, hogy annka a rabnak a mi pénzünkon kell éloskodnie. De ezt már kifejtettem itt…

 • [quote comment=”150″]a frászt nincsenek közösségek, csak legtöbbjükhöz olyan emberek tartoznak, akik – érthetetlen módon – dolgoznak, tanulnak, elfoglalják magukat, így nincs idejük naphosszat az utcán álldogálni és ugyanazt a 3 frázist skandálni (már egy éve)

  továbbá

  hány börtönviselt embert ismersz személyesen, hogy ilyen pontosan tudod, hogy képtelenek megváltozni? mit is mondtál korábban a “birka népről” akivel “mindent el lehet hitetni”?[/quote]

  Én ismerek olyan embert (nem személyesen hálisten), aki gyilkosság miatt ült. Mikor kiengedték, gyakorlatilag az első dolga az volt, hogy megölt egy családanyát. Én sem hiszek a megváltozásban. Aki ölt, azt el kell különíteni a többi embertől.

 • Én támogatom (a legsúlyosabb bűncselekmények, pl. gyilkosság), talán végre egy kicsit rend lenne ebben az országban! Az én adómon ne etessék és ne legyen több joga annak, aki olyat tett, mint akit mondjuk ártatlanul kivégzett.

 • hűha, egy egész embert ismersz aki nem változott meg a börtönben? akkor minden börtönviselt ember ilyen! hogy én ezt nem fogtam föl előbb! igaz is, a változás képessége nem az egyéneken múlik, hanem azon hogy te hiszel-e benne! ezaz!

 • Szia Tigris!

  Teljesen ok amit a tévedhetetlenséggel kapcs írtál, de lenne 1 kérdésem. Ha drága az elitéltek ellátása, nem lehetne keményen dolgoztatni őket? Bánya, útépítés, nehézipar, erdei munka, akármi amivel kitermelik a költségeket? További haszon lenne, h jól kifárasztva őket, kevesebb energia jutna az okosságok átadására…

 • Szerintem nem csak a bűnözőket, hanem nagyon sok hülye embert kéne dolgoztatni halálra ebben az országban. Jobb is lenne mindenkinek. Pl. az is mehetne a bányába, aki azt hiszi, hogy csak úgy történik gyilkosság, hogy eléállok és lelövöm a nyilt utcán, több ezer ember láttára. És mi van a mohácsi kompos balesettel? (két kisgyermek meghalt, mert beleszaladt a kocsi a Dunába stb.) Az gyilkosság? Emberölés?! Gondatlanságból elkövetett emberölés? Na de miért? (milyen rossz szó ez az emberölés! nekem nagyon kicseng belőle a szándékosság!) És ha az, akkor menjen egyből a halálsorra? Ráadásul mi van ha az apuka cigány? Akkor tárgyalni sem kell, kapásból fejbe kell lőni ugye?! Gondolkozzunk már emberek!!!! LÉGYSZÍVES!

 • Egyik kedvenc téma:) és valahol mindenkinek igaza van…. Én is halálbüntetés párti vagyok, bár csak a bizonyíthatóan szándékos és eltervelt emberölésnél alkalmaznám. Nem értem, hogy lehet az, hogy amikor annyira egyenlőek vagyunk akkor a gyilkosoknak csak a jogaikat nézik! A kötelességeikkel mi van?? Pl azzal, hogy tiszteletben kellett volna tartania a másik ember élethez való jogát?? Na meg a társadalomnak is lehetne bizonyos “kollektív” önvédelemhez való joga egy gyilkossal szemben, ha egy embernek is joga van önvédelemből ölni életét veszélyeztető támadás esetén. Ezt úgy értem konkrétan, ha egy ilyen embert kiengednek 30 év múlva a börtönből, mivel képtelen beilleszkedni meg lesz zakkanva annyi bezártság után megint bűnözéshez folyamodik, és ne mondja nekem valaki is azt hogy márpedig be tud illeszkedni, mert még ha akar is a társadalom nem sok esélyt ad rá, pl hol vesznek fel 30 évig börtönviselt embert dolgozni. Arról nem is beszélve 2,5 m Ft egy rab évi eltartása(momentán kb 16 ezren vannak,ebből kevés a gyilkos,de a végösszeg felháborító és igenis dolgoztatni kéne őket!!).
  Az ellenérvem csak az, hogy bárki tévedhet és elég ciki lenne egy ilyen súlyos dolgot elintézni egy “tévedni emberi dologgal”.