2007. szeptember 10.
A tornasor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tornasor

Olvasom az Indexen, hogy az egyik Budapesten az egyik általános iskolában eltörölték a tornasort, mert hogy az sérti a tanulók személyiségi jogait.

Hát bakker, ekkora ökörséget… Aki az ilyet kitalálja azt kéne a Dunába lőni, de legalább eltávolítani onnét ahol van.
Mi a franc sérti a személyiségi jogokat egy magasság szerint rendezett sorban? Az, hogy fegyelem kell hozzá? Vagy netán az alacsony növésűek (vagy épp magasok, vagy az átlagosok) jogait sérti? Miért, ha nem állnak tornasorba, akkor nem lesz alacsony?

Ezután már az jön, hogy a kövér (túlsúlyos, dagadt) vagy épp túl vékony (sovány) embernek (gyereknek) nem lehet felhívni a figyelmét arra, hogy nem a normális tartományban van a testsúlya, és hogy ez ellen mit lehet tenni? Mert sérti az önérzetét?

Hát, akkor tegyen az ellen valami. Ha nem fogadja el magát, akkor formálja olyanná magát, amilyenre akarja. Vagy fogadja el, hogy dagadt. kövér, vékony, stb.

Ezután mi következik? Eltöröljük az osztályzást, mert sérti a gyerek személyiségi jogait, mert a tudását megmérték? (Bár, alsóban már szövegesen értékelnek, nem is osztályoznak…)

Vagy tiltsuk be a névsort! Milyen ht élhát át az aki a névsor elején (vagy végén, közepén) van! Akkor mostantól nem szabad a naplóba se névsorba írni a gyerekeket!

A felvételinél se a jegyek alapján vegyék fel az embereket, mert az olyan sértő egyeseknek! De akkor hogy? Protekció alapján se lehet, mert akkor meg mások lesznek hátrányos helyzetben… Affene, milyen dilemma ez!

Sőt, mostantól akkor a tanár ne is szólhasson rá a gyerekre, mert akkor azt a gyerek súlyos megrázkódtatásként éli át! Ne is neveljük a gyerekeket! Iskolába se kelljen járni, mert van olyan gyerek aki nem akar/szeret…

A legjobb lenne ha visszamennénk az ősközösségbe (ha már a kommunizmus nem megvalósítható), bár, ott se jó, mert akkor is van vezér, és az milyen hátrányosan érinti azt, aki nem lehetett a vezér.

Vajon az ilyen emberek akik az ilyen és hasonló hülye döntéseket hozták, jártak egyáltalán iskolába? Vagy csak azért találtak ki ezt valaki, hogy a középpontba kerüljön (biztos kisebbségi komplexusa van).

Vagy pedig ilyen hülyeségekkel akarják jól elhülyíteni a népet?

Áhh, a fene se fogja megérteni, hogy miért hoznak ilyen idióta döntéseket…

Hozzászólások lezárva.