2007. augusztus 12.
Az új SAFÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az új SAFÓ

Tegnap délután néztem a postaládát, és már benne is volt a Savaria Fórum. Igaz, hogy majdnem kidobtam, mivel szórólapnak néztem (fekete előlap, meg még olyan papíron volt mint amilyenen a szórólapok szoktak lenni). Aztán beleolvastam… Lehet, hogy nem kellett volna…

Együtt a régi és az új
Együtt a régi és az új Savaria Fórum

A kinézetét megváltoztatták (jó, ez még belefér, új kiadó, új kinézet, bar nekem személy szerint nem tetszik), aztán ilyen hülye ?fényes? papírra nyomtatták (mint amilyenre pl. a Tesco-s szórólapokat is) amit személy szerint utálok (fénylik, rosszul esik a fogása) de, hát jó, ezen túl tettem magam, nem a küllem, hanem a belcsíny a lényeg.

De a belcsíny se a legjobb. Sőt… Ez ugye egy városi hetilap, aminek a város ügyeit, eseményeit kéne közölnie az olvasóval (mint ahogy eddig tette azt az újság szerintem egész jól), csak hát sajnos nem ezt teszi ez az példány. Mi is van az újságban? Rögtön kinyitja az embert és a harmadik oldalon ? mert ugye a második oldal teljes egészében a reklámoké – egy hülye (szerintem…) cikket lehet olvasni arról, hogy milyen hülyeségeket mondanak a lemeszelt gyorshajtók a rendőröknek. Baromi érdekes, tiszta Blikk érzésem támad a cikk olvasása közben.

No, aztán azért vannak benne egy kis közérdekű információk, kerek egy oldalon. Juppé. Aztán a hatodik-hetedik oldalon egy cikket olvashat az ember, amiben valami Derényi Andrással folytatnak diskurzust a BDF jövőjéről. No, ez legalább közérdekű és a városhoz kapcsolódó.

Aztán a nyolcadik és kilencedik oldalon egy interjú olvasható Für Anikóval (merthogy, 10 évig Szombathelyen lakott), baromira közérdekű, és érdekfeszítő (ha ilyet akar valaki olvasni az úgyis megveszi az erre szakosodott lapokat, vagy nem?), valamint tökre a város dolgaihoz kapcsolódik… Aztán a következő oldalon Szatucsek Klárával csinált riport olvasható, ez is tökre közügy, személy szerint Én nem is tudom, hogy ki ez e nő, de persze, lehet, hogy bennem van a hiba. Aztán még ezen az oldalon van egy recept a dödölléről, jó, ez még belefér, egy kis töltelék írás.

Jajj, de mi van a következő oldalon? A No Thanx. No Thanx? No, thanx! Vazze, erre költik a város pénzét? Mi a szar ez, bulvárlap? Ki a fenét érdekel ez az együttes? Akit meg érdekel, az úgyse ebbe az újságba keresi az ilyet.

Akkor gyorsan lapozok, jé, és megint egy oldal a városi dolgoknak. Még egy juppé. Aztán egy kis programajánló, moziműsor, meg ilyesmik.

No, a következő oldalon megint egy Blikk szerű pletykacikk van néhány Hali focista feleségéről, ja ez is érdekli a népeket, tisztára közügy, hogy melyik focistának milyen felesége van. Engem különösebben nem érdekel, ha ilyen érdekelne, akkor megvannak a megfelelő bulvárlapok.

Aztán ennyi volt az újság. Nézzük csak, összesen ~4 oldalnyi írás van arról, amiről elvileg az egész újságnak szólnia kell(ene). Nem hiszem el, hogy az alatt a majd nyolc hét alatt nem történt semmi, hogy ne legyen mit írni. Vagy a jövőben ennyi lesz a várost érintő cikkek száma, és a bulvárra gyúrnak rá? Mert akkor inkább ne pazarolják a pénzt (a köz pénzét!) ilyenre. Ne az Én pénzemből csináljanak bulvárt. Vagy lehet, hogy csak az új szerkesztő gárda első szárnybontogatása miatt lett ilyen? De kérem szépen, ne legyen, ez nem egy új újság, aminek keresnie kell az arcképét, ennek az újságnak már volt egy (szerintem) jó struktúrája, és tartalma.

Vagy pedig ez az új kiadó szépen le akarja építeni az újságot, előkészítve a terepet egy új ilyen jellegű újságnak? Kíváncsian várom a következő számot, remélem ott már egy kicsit észbe kapnak, és nem bulvár újságot dobnak a postaládába. Vagy ha igen, akkor a jövőben inkább mellőzöm az újságot…

Töltsd le az újságot!

Hozzászólások lezárva.