2007. július 17.
Olasz gyalázás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Olasz gyalázás

Monarchia címere

Az olaszok katonai temetője (I. vh-s, Isonzói csatához kapcsolódó) számtalan monarchia beli hős katona sírgyalázásának helye. Hogy miért? Azért, mert az olaszok úgy építették fel a temetőjüket, hogy aki oda bemegy, az több száz monarchiai katona (köztük ugye magyarok) földi porain átgázol. És ezen a helyzeten az elmúlt több mint fél évszázadban sem változtattak. De még most sem. Továbbra is olaszok ezrei tapossák hősi halottainkat ? aztán, hogy erről tudnak, vagy sem az más kérdés ? és semmit nem tesznek ez ellen az olaszok. A minimum az lenne, hogy áthelyezik onnét a maradványokat, hogy ne taposhassák tovább.

Olasz katonai temetőPersze azért volt hülye (még az átkosból) katonai vezető, aki ugyanúgy keresztül gázolt a katonákon, hogy megkoszorúzza az olasz sírokat.

No, meg az olaszok abban a tudatban vannak, hogy ők mindent megnyertek és nekik mindent szabad, pedig semmit nem nyertek azok (igaz, hogy papírforma szerint az I. vh.-ban a nyertes oldalon álltak, azonban összességében gazdaságilag és emberileg nem jöttek ki olyan jól abból a háborúból)

Az Isonzói csatákban az olasz oldalán 1,1 millió ember halt meg, sebesült le, vagy tűnt el, míg a monarchia csapati közt csak (csak, persze, egy ember veszteség is sok már…) 0,5 millió ember halt meg, vagy tűnt el (Forrás: Wikipédia).

És még egy érdekesség: az Isonzó folyó neve olaszul hímnemű, míg szlovénül nőnemű. Ez ám a nemváltás műtét nélkül 🙂

Hozzászólások lezárva.