2007. június 15.

Windows Server 2008 Beta

Mivel bárki letöltheti a Windows Server (Longhorn Server) 2008 3. bétáját, ezért le is töltöttem (már jó rég, meg kell adni) és most eljött az ideje, hogy végre fel is telepítsem…

A telepítést a jól bevált virtuális környezetbe végzem, csak most már nem Vmware alatt, hanem VirtualBox alól. A gép kap 384 MiBájt ramot, meg max. 15 GiBájtos vincsesztert. Szereti, nem szereti, ez van.

Szépen el is indul, tölt egy darabig, majd jön az első képernyő, ahol már reagálni kell. A telepítője olyan mint a Vistában, nincs már az NT4 óta meglévő telepítő felépítés.
Először megkérdezi a rendszer, hogy milyen nyelven szeretnénk – ebből jelenleg csak az angol van, úgyhogy azt lehet csak választani – milyen országba vagyunk, és milyen billentyűzetkiosztást szeretnénk. 

A Next-re kattintva továbblépünk, ahol középen egy “Install Now” felirat van, a bal alsó sarokba pedig két opció, hogy mit kell tudni telepítés előtt, meg, hogy javítsuk meg a gépet.

Az Install Now-ra kattintva azonnal követeli tőlem a kódot, amit szépen meg is adok neki.
Na bumm… Ennyit a telepítésről. Szépen közli velem, hogy nem talál egy igényelt fájlt, a D:\Sources\Install.wim-et. Tehát az imagét. Szép.
Szóval, akkor úgy látszik, hogy ennyi. Azt tudtam, hogy béta, na de hogy ennyire….

4 hozzászólás

  • Barátom és ha leszednéd megint az ISO-t? Nem kell ám leszólni, lehet nálad van a hiba…

  • letöltöttem tobször.
    vagy nem szereti a VirtualBox-ot, vagy tenyleg valami hibas verziot fogtam ki.

  • Nekem VirtualBox alatt a kiprobalt oprendszerek ~80%a szetesett telepiteskor.

  • linux alatt jobb a helyzett, ott egesz jol megy a vbox.

    most mar rendesen feltelepul a win2k8, aztan, hogy az az uj win verzio, vagy az uj vbox miatt van, fene tudja.